فقط واتساپ ۰۹۱۵۷۲۳۲۳۹۸

شروع برنامه نویسی؟ حسش نیست…! (انگیزه برنامه نویسی)

شروع برنامه نویسی؟ حسش نیست…!

 

۱) برای انگیزه برنامه نویسی ، هدف تان را مشخص کنید

یکی از مهمترین چیزهایی که نیاز به توجه دارد انگیزه برنامه نویسی است و شاید در ذهن تان به این موضوع فکر کرده باشید ولی مشخص کردن هدف و صرف منابع در این باره، مهمتر از این حرف هاست. قبل از اینکه بخواهید شروع کنید لازم است برای خود یک هدف مشخص کنید. برای اهداف خود اهمیت زیادی قائل باشید و وقت مفصلی را به آن اختصاص دهید. مشخص کنید هدف شما از یادگیری چیست؟ این جمله بسیار زیباست: در صورتی که هدفی ندارید، پس هدف شما پیدا کردن آن است.(شروع برنامه نویسی)

ممکن است بخواهید برنامه نویسی را به عنوان یک شغل به صورت تمام وقت انجام دهید و با کسب درآمد به عنوان یک توسعه دهنده شرایط مالی مناسبی را برای خود و خانواده تان ایجاد کنید. همچنین ممکن است هدف شما داشتن کسب یک شغل باشد که به شما آزادی و انعطاف کافی بدهد و بدون محدودیت مکانی بتوانید در زمان های دلخواه کار کنید، بدون اینکه نیاز باشد پاسخ گوی مدیر یا رئیس خود باشید. این واقعا عالی است!

در واقع زمانی که در کار خود هدف ایجاد میکنید و یک معنا برای آن تعریف می کنید، در گام اول لطف بزرگی به خودتان کرده اید. این هدف به شما انگیزه کافی برای تداوم در مسیر را میدهد و باعث میشود هر صبح پر انرژی از رختخواب بیرون بیایید. پس از اینکه هدف خود را مشخص کردید، آن را مکتوب کنید و آن را هرکجا که لازم میدانید قرار دهید. روی دسکتاپ، تخته وایت برد و هر کجا باعث میشود هدف تان که جلو چشمتان باشد. البته سخت گیر نباشید، شاید یک تکه کاغذ هم کافی باشد تا برای شروع برنامه نویسی اقدام کنید

 

۲) اهداف تان را با واقع نگری انتخاب کنید

شروع برنامه نویسی : میدانید چه زمانی امید شما بیشتر می شود و تسلیم موانع مسیر نمی شوید؟ زمانی که به اندازه کافی انگیزه داشته باشید. اما گاهی اوقات ممکن است انتظاراتی را از خود داشته باشید که در دنیای امروز، کمی غیر واقعی باشد. این میتواند یک ضعف بزرگ باشد زیرا تنها نتیجه ای که به دنبال دارد دلسرد شدن است.

بعید میدانم بشود در زمان 6 هفته یا حتی 12 هفته به برنامه نویس و توسعه دهنده حرفه ای تبدیل شویم. این مورد را یا در تبلیغات مشاهده می کنید یا در فیلم های علمی تخیلی! اما اگر میخواهید یک موضوع جدید را یاد بگیرید، هر چقدر هم مستعد باشید (یا بدون استعداد)، برای این که تغییرات ذهنی حاصل گردد و مهارت جدید یاد بگیرید، نیاز است یک بازه زمانی طی شود. (البته شاید استثناء هایی باشند که در مدت چند ماه برنامه نویسی را به صورت حرفه ای یاد گرفته باشند اما احتمالا مخاطب این نوشته، عموم مردم باشند).

پس اگر میخواهید یک جایگاه شغلی جدی را به دست بیاورید، به خودتان یک فرصت یکساله یا حتی دو ساله دهید. این بازه زمانی به عوامل مختلفی مثل استعداد یادگیری این موضوع، فرصت کافی، مشغله ذهنی، خواب درست، تمرین مناسب و… برای شروع برنامه نویسی  بستگی دارد.

 

۳) کیفیت یادگیری را در اولویت قرار دهید

در شروع برنامه نویسی این جمله معروف را یادتان باشد : رهرو آن است که آهسته و پیوسته رود. ممکن است در اوایل مسیر یادگیری برنامه نویسی بخواهید در زمان کوتاه تمام موضوعات را یاد بگیرید. به همین دلیل با عجله به موضوعات مختلف میپردازید و نتیجه دلخواه حاصل نمیشود.

انتظارات غیر واقعی را کنار بگذارید تا در این مسیر از نظر روحی خسته نشوید و بتوانید انرژی تان را برای ادامه یادگیری حفظ کنید. با گذشت زمان متوجه نیازهای خودتان خواهید شد و می توانید میان زندگی و یادگیری یک تعادل مناسب ایجاد کنید. بنابراین در مطالعه کردن به هیچ وجه افراط یا تفریط نداشته باشید.

اگر هر روز تنها 30 دقیقه مطالعه کنید، در هفته سه ساعت و نیم را مشغول یادگیری بوده اید. و این عدد در سال به 200 ساعت خواهد رسید. میتوانید از قانون 90 90 1 استفاده کنید. این قانون می گوید نود دقیقه اول نود روز آینده را به مهمترین کار اختصاص بده. فراموش نکنید گام های کوچک اما مداوم هستند که شما را از شروع برنامه نویسی به موفقیت میرسانند.

 

۴) بازدهی میخواهید؟ استراحت کنید

معمولا هر شب یا روزهای آخر هفته وسوسه می شوید کارهای عقب افتاده را انجام دهید، مخصوصا اگر دقیقه نودی باشید و همه کارها به تعویق بیندازید. افراد زیادی هستند که خواب و استراحت را فدای کار و یادگیری میکنند. در کوتاه مدت ممکن است کمی شما را جلو بیندازد ولی در بلند مدت آسیب های جدی را دریافت خواهید کرد.(شروع برنامه نویسی)

یا به مغز خود استراحت می دهید، یا مغزتان به زور آن را از شما میگیرد. اگر به اندازه کافی استراحت نکنید، مغز شما شدیدا احساس بیقراری خواهد کرد و یک ذهن خسته چگونه انگیزه برنامه نویسی داشته باشد؟ پس احتمالا سراغ اینستاگرام یا کارهای کم اهمیت می روید، زیرا این پیشنهاد هایی است که از یک مغز بی حوصله فرستاده میشود. کافی است یک مدت در استراحت کردن پافشاری کنید تا متوجه معجزه آن شوید.

میخواهید بدانید تحقیقات علمی در مورد استراحت چه میگویند؟ 52 دقیقه کار کنید و 17 دقیقه استراحت. این کار شما را به بالاترین حد بازدهی خواهد رساند. معمولا همه افراد زمان زیادی را به کار اختصاص می دهند تا جایی که سر خورده شوند و با این کار به مدت ها از برنامه هایشان عقب می افتند.

 

۵) احساس ناامیدی و عدم کارآمدی، تله مغزتان است

بدون اعتماد به نفس، قبل از اینکه بازی را شروع کنید، بازنده اید. این موضوع معمولا با ناامیدی همراه است و یقه ی افراد مبتدی را میگیرد. هر چقدر هم حرفه ای باشید، احساسات بد همراه شما هستند. احتمالا یک دوسال احساس ترس و نگرانی با شماست و حس میکنید شایسته این کار برای شروع برنامه نویسی نیستید.

این احساس را به عنوان تله های مغز برای کار نکردن در نظر بگیرید. آنها را نادیده بگیرید و تنها اهدافتان را ببینید. (اگر هنوز هدف تان مشخص نیست، لطفا این بخش را از ابتدا بخوانید). الان پنج سال از شروع یادگیری برنامه نویسی من میگذرد اما هنوز گاهی اوقات اعتماد به نفسم را از دست میدهم، اما یاد گرفته ام آنرا جدی نگیرم. این احساسات طبیعی هستند و در این دنیای پیچیده سعی میکنند به ما کمک کنند. شاید وسیع بودن دنیای برنامه نویسی باعث بروز چنین احساسات و افکاری میشود.

زبان های متنوعی برای کدنویسی ایجاد شده اند و به فرم ورک های گوناگونی دسترسی دارید. از آنجایی که لازم است مدام در حال یادگیری باشید، نگرانی طبیعی است. هیچکس نمیتواند به همه زبان ها مسلط شود. کافی است نیازهای حیطه تخصصی خود را پیدا کنید و روی آنها تمرکز کنید. به جای فعالیت در همه زمینه ها، در یک موضوع تخصصی عمیق شوید و این به شما دید کامل از مسیر میدهد. هر چه در آن حیطه شایستگی بیشتری کسب کنید، اعتماد به نفس تان نیز برای شروع برنامه نویسی بیشتر خواهد شد.

یادگیری عمیق یک زبان برنامه نویسی، کمک میکند سایر زبان ها را سریع تر یاد بگیرید. پس با صبر و تمرین کافی به خود اجازه شروع کردن و اشتباه کردن بدهید. برنامه نویسی را یک دوی ماراتن ببینید و این را بدانید که بعد از مدتی هم درآمد شما افزایش می یابد و هم سرعت یادگیری شما بیشتر میشود. بنابراین مهارت های شما در طول زمان بسیار افزایش خواهد یافت.

 

۶) افرادی که با شما هم مسیر هستند، به شما کمک خواهند کرد

ممکن است از طریق دوره های آنلاین و یا کتاب اقدام به یادگیری و شروع برنامه نویسی کرده باشید و شاید پس از مدتی یا احساس تنهایی کنید یا انرژی شما کاهش یابد. توجه داشته باشید که شرکت در کلاس های حضوری شما را با افرادی آشنا میکند که دقیقا مانند شما در حال یادگیری مهارت هستند. همین موضوع کمک میکند انگیزه شما دوچندان شود و همچنین به یک مربی و مدرس برای پرسیدن سوالات خود دسترسی داشته باشید.

اما اگر شرایط استفاده از دوره های حضوری و کارگاه ها و یا کارآموزی را ندارید، سه پیشنهاد برای شما داریم برای شروع برنامه نویسی اقدام کنید:

  • انجمن های تخصصی حیطه فعالیت خود را پیدا کنید. در محیط وب میتوانید فروم های گفتگوی زیادی را پیدا کنید که در آنجا افراد متخصص به شما کمک میکند تا مسیر شروع برنامه نویسی و موفقیت را در زمان کمتری طی کنید.
  • در گروه های تخصصی عضو شوید. کافی است کلمات مرتبط با حیطه تخصصی تان را در تلگرام یا گوگل سرچ کنید تا به چندین گروه بزرگ و تخصصی دست پیدا کنید. احتمالا سریع ترین راه یافتن سوالات تخصصی همین گروه ها باشند.
  • رویداد های مرتبط را فراموش نکنید. احتمالا می توانید افراد ارزشمند زیادی را پیدا کنید.

۷) مقایسه کردن را کنار بگذارید

مقایسه کردن خودتان با دیگران یک رفتار بسیار اشتباه است اما بدتر از آن این است که خود را با بزرگان این حیطه مقایسه کنید. به جای مقایسه کردن سعی کنید از دیگران الگو برداری کنید و از تجربیات و اقدام های مفید آنها در جهت توسعه خود استفاده کنید.

مقایسه کردن به جز احساس بد هیچ چیزی را به دنبال نخواهد داشت. همه افراد در محیطی متفاوت به دنیا آمده اند، با استعداد هایی متفاوت، همچنین با خانواده و علایق و آزادی های متفاوت! مقایسه کردن باعث میشود ناامید شوید. قرار نیست سرعت پیشرفت من و شما یکسان باشد. بنابراین خودتان را با دیروزتان مقایسه کنید و اقدام های عملی تعیین کنید.

 

۸) لذت کنجکاوی را تجربه کنید

کنجکاوی در شروع برنامه نویسی  یکی از لذت بخش ترین و مهمترین ویژگی هایی است که همه ما مخصوصا ما برنامه نویس ها باید داشته باشیم. احتمالا کنجکاوی در ما بیشتر از دیگران مشهود باشد و اتفاقا همین موضوع است که لذت برنامه نویسی را دو چندان میکند. این که در کارتان احساس خستگی کنید، بنا به دلایل مختلفی رخ خواهد داد.

یک توصیه خوب این است که به جای کار کردن، سعی کنید روی یک پروژه جدید تمرکز کنید. یک فیلم مرتبط تماشا کنید یا مقالات و کتابهای این حوزه را بخوانید. همین که کمی در مورد یادگیری مسائل جدید کنجکاو باشید، باعث میشود خستگی را کنار بگذارید و با انگیزه و پر قدرت در مسیر خود قدم بردارید و اقدام به شروع برنامه نویسی کنید.

 

 

2 دیدگاه دربارهٔ «شروع برنامه نویسی؟ حسش نیست…! (انگیزه برنامه نویسی)»

محمد جواد گفت:

سلام استاد حیدری
من می‌خوام که تو دوره ورد پرس شما شرکت کنم
اول اینکه زمان یادگیری این دوره چقدره؟
و بعدش باید چقدر زمان بذارم در هر روز برای یادگیری ؟

رضا حیدری گفت:

سلام و درود
اگر از صفر بخواید شروع کنید صفرتاصد مسیر با روزی حداقل 2 ساعت آموزش حدود 3.5 ماه باید تایم بذارید تا به تخصص کامل برسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد