فقط واتساپ ۰۹۱۵۷۲۳۲۳۹۸

وردپرس یا لاراول | هرکدام برای چه کاری استفاده میشود؟

وردپرس یا لاراول ؟ برای طراحی و توسعه وب از کدام یک استفاده کنیم؟ کدام یک گزینه مناسب تری برای انجام پروژه های تحت وب هستند؟ کدام یک برای یادگیری و بازار کار مناسب تر هستند؟ اینها سوالاتی هستند که ممکن برای شما بوحود بیاید اما نکته بسیار مهمی که همین ابتدا باید بدانید این است که وردپرس و لاراول اصلا مشابه هم نیستند و موازی هم کار نمیکنند که بشود مقایسه کرد، برای یک سری پروژه ها لاراول مناسب است و برای یکسری هم وردپرس، بنابراین همه چیز به پروژه شما بستگی دارد. برای درک بهتر موضوع لطفا ویدیو بالا را ببینید و با ادامه مقاله “وردپرس یا لاراول” همراه باشید…

 

اگر به دنبال جواب مناسب هستید پس لازم است سوال های درستی از خود بپرسید. یکی از سوال هایی که لازم است جواب آن را مشخص کنید این سوال است:

سوال: برای چه پروژه ای؟

 

نکته مهم: در بسیاری از مواقع حتی سیستم ها و تکنولوژی های توسعه هم‌گروه نیز ممکن است بر دیگری ترجیح داده شود. که اکثر اوقات همینطور هم هست. مثلا دروپال و وردپرس را میتوانید از نظر هزینه و زمانی که صرف خواهد شد بررسی کنید. نه صرفا امکانات آن! توانایی فنی لزوما قرار نیست همیشه اولویت اول باشد.

نکته مهم: البته بسیاری از افراد بدون اینکه آپدیت های هر سیستم را مد نظر قرار دهند، از روی تعصب با یک تکنولوژی برخورد میکنند. شاید این را بدانید که وردپرس در ابتدا تنها جهت ایجاد وبلاگ استفاده میشد اما آپدیت های منظم و تیم توسعه و پشتیبانی قدرتمند آن، باعث شد تا از یک قدرت عظیم برخوردار گردد.

به طوری که در حال حاضر سیستم مدیریت محتوای وردپرس میتواند تمام نیازهای کاربران را در ایجاد وب سایت پوشش دهد. از وب سایت های خبری تا شرکتی و فروشگاهی و آموزشی و… .

نکته مهم: هر تکنولوژی را باید از نظر تجربه توسعه دهنده و توان حرفه ای آن در توسعه بررسی کنید. گاهی اوقات اگر توسعه دهنده از توان کافی برخوردار باشد میتواند موفقیت پروژه شما را تضمین کند و در غیر این صورت هر چقدر هم به امکانات زیادی دسترسی داشته باشید، باز هم موثر نخواهد بود.

تصور کنید توسعه دهندگان تازه کار زیادی هستند که با یک سیستم مدیریت محتوا کار میکنند. تجربه کم آنها باعث میشد پروژه هایشان با موفقیت روبرو نشود و در نتیجه مشریان آنها ناراضی خواهند بود. اما آنها همچنان مشتری آن تکنولوژی یا سیستم مدیریت محتوا هستند! پس مشتریان آن تکنولوژی ناراضی خواهند بود. باید قدرت تفکیک این دو مورد را داشته باشیم تا به یک تصمیم خوب برسیم.

مقایسه وردپرس و لاراول

 

نکته دیگری که لازم است به آن اشاره کنیم و نقش پررنگی دارد و گاهی اوقات شاید نادیده گرفته شود، نیروی انسانی است. منابع انسانی تاثیر ویژه ای در توسعه و نگهداری پروژه خواهند داشت. مطمئنا تکنولوژی ها عمر مناسب خودشان را دارند و ما هم ممکن است در استخدام نیروی انسانی محدودیت باشیم. حتما شنیده اید که میتوان برنامه نویس خوب پیدا کرد، اما پیدا کردن برنامه نویس خیلی خوب دشوار است. در صورتی که شاید پروژه شما نیاز به یک برنامه نویس حرفه ای و خیلی خوب داشته باشد.

حالا که با نکات مهم در مقایسه تکنولوژی ها آشنا شده اید میدانید که افراد عادی به راحتی قادر به نتیجه گیری درست نیستند. در ادامه با ما همراه باشید زیرا نکات بیشتری را شرح داده ایم و به مقایسه وردپرس و لاراول پرداخته ایم.

این پست رو حتما ببین : نقشه راه برنامه نویسی وب

 

آشنایی با وردپرس

در میان تمام سیستم های مدیریت محتوا (که به آنها CMS گفته میشود) وردپرس بیشترین محوبیت را کسب کرده است. از مهمترین دلایلی که سبب موفقیت وردپرس شده است میتوانیم وجود توسعه دهندگان بسیار زیاد، سادگی در استفاده و توسعه این سیستم، اوپن سورس بودن و انعطاف پذیری بالا را نام ببریم.

آموزش وردپرس با استفاده از mySql و PHP کار میکند و در ابتدا جهت استفاده وبلاگ نویس ها ساخته شده بود اما با آپدیت های پیاپی و اضافه شدن امکانات بسیار زیاد، یک سیستم مدیریت محتوای جامع ارائه شد که به کمک آن امکان ایجاد وب سایت های فروشگاهی و سایر وب سایت ها فراهم شد.

تا به حال قالب های مختلف و افزونه های بسیار زیادی برای وردپرس ارائه شده است که میتوانید با اضافه کردن آنها به وردپرس خود، تقریبا هر امکانی را به وب سایت خود بیفزایید. البته رایگان بودن بسیاری از افزونه ها باعث شده است که افراد زیادی به سمت آنها بروند و از طرف دیگر امکان مدیریت مشکلات امنیتی و مسائل فنی در وب سایت نیز در اولویت قرار دارد. (وردپرس یا لاراول)

این پست رو حتما ببین : ۳ عامل بسیار مهم در میزان درآمد برنامه نویسان

 

آشنایی با لاراول

لاراول (Laravel) یکی از فریم‌ورک های معروف است که جهت توسعه دادن اپلیکیشن‌های تحت وب استفاده میشود و بر پایه معماری MCV ایجاد شده است. لاراول تحت لیسانس “MIT” و به صورت اوپن سورس ارائه شده است. توسعه فریم ورک لاراول بر روی اجزای “symphony” انجام شده است و به همین ترتیب یک راهکار مناسب برای استفاده کردن از کدهای بررسی شده و قابل اطمینان ارائه کرده است. به کمک Laravel به راحتی میتوانید ارتباط با سشن ها و همچنین احراز هویت و موارد دیگر را انجام دهید و این فریم ورک این کار را برای شما ساده ساخته است.

 

مقایسه: وردپرس یا لاراول

وردپرس یا لاراول موضوعی بود که در قصد داشتیم در این آموزش به آن پاسخ دهیم. همانطور که گفته شد هر کدام از تکنولوژی هایی که تا به حال ارائه شده است ویژگی های مختص به خود را دارد و بسته به نوع پروژه، ممکن است یکی از این تکنولوژی ها اولویت بیشتری داشته باشد.

 

لاراول مناسب چه پروژه هایی است؟

این فریم ورک توانسته موانعی که بر سر راه توسعه دهندگان وجود دارد را شناسایی و رفع کند. چالش هایی مثل:

  • ارائه مجوز و همچنین اعتبار سنجی
  • سازگاری با سرویس های ایمیل
  • یکپارچه بودن با ابزارهای گوناگون جهت تسریع فرایند ایجاد اپلیکیشن
  • رفع مسائل و آسیب های مختلف
  • تست خودکار
  • پیکربندی مسیر یابی پیوندها
  • جدا سازی منطق‌کار از ارائه کد
  • سیستم صف تاخیر برای پیام‌ها
  • زمان بندی و مدیریت کردن تنظیمات و کارها
این پست رو حتما ببین : برنامه نویسی برای چه کسانی مناسب است؟

 

میتوانیم فرایند ساخت وب سایت را به ساخت یک محصول مانند خودرو تشیبه کنیم. گاهی اوقات افراد ترجیح میدهند طراحی خودرو را از نقطه صفر شروع کنند و در برخی موارد نیز ممکن است در پی ایجاد قطعات سفارشی باشند. زمانی که از یک چارچوب حرفه ای مانند لاراول استفاده میکنید، مانند این است که به یک کارگاه مجهز به حرفه ای ترین ابزار دسترسی دارید. بنابراین میتوانید یک خودرو با وب سایت با دقیق ترین ابزارها طراحی کنید.

زمانی که از یک سیستم مانند وردپرس استفاده میکنید، میتوانیم بگوییم در حال مونتاژ کردن یک ماشین هستید. چیزی که باعث میشود مثلا وبلاگ شخصی خود را آماده کنید. هر دو روش هم مزایای ویژه ای را در اختیار شما قرار میدهند و هم در کنار آن از معایبی برخوردار هستند. (وردپرس یا لاراول)

زمانی که از فریم ورک لاراول برای طراحی وب سایت خود استفاده میکنید، لازم است زمان قابل توجهی را صرف توسعه آن کنید. در کنار آن موارد دیگری مانند یادگیری، نگهداری، خطاها و عیب ها، و موارد دیگری در این میان وجود خواهد داشت. اما همانطور که گفتیم در بسیاری از پروژه ها انعطاف پذیری اولویت بالا یا حتی اولویت اول است. پس برای اینکه به با کیفیت ترین خروجی ممکن دست پیدا کنید لازم است سراغ تکنولوژی مناسب آن بروید.

زمانی که از وردپرس استفاده میکنید، نیاز نیست حتما از پایه شروع کنید. به طوری که نگهداری و برنامه نویسی و خطاها بسیار کاهش یافته است. اما در وردپرس از یک پیش فرض های از پیش مشخص شده ای برای وب سایت استفاده شده است که در عملکرد نهایی وب سایت شما تاثیر خواهد گذاشت. همچنین باید بخش ها را به صورت مناسب به یکدیگر مرتبط کنید تا امنیت وب سایت حفظ گردد. پس لازم است یک توسعه دهنده حرفه ای وب سایت شما را ایجاد و مدیریت کند.

این پست رو حتما ببین : تفاوت برنامه نویسی بک اند و فرانت اند

 

وردپرس مناسب چه پروژه هایی است؟

  • وردپرس در پروژه هایی که محتوا محور هستند کاربرد بسیار خوبی دارد.
  • فروشگاه های آنلاین، وبلاگ ها، پرتال ها و خبرگذاری ها
  • برخی از وب سایت ها که در قالب افزونه ها میتوان امکانات و عملکرد آنها را پیاده سازی کرد.
  • قابل استفاده برای برخی از استارتاپ ها. میتوانند در پروژه های بزرگ خود قبل از اینکه پروژه را توسعه دهند و در مواقعی که به یک برنامه اختصاصی و بزرگ نیاز است، یا اینکه لازم است بازار و عملکرد های پروژه را بسنجند از وردپرس استفاده کنند.

از آنجا که وردپرس یک CMS است میتوانید پروژه هایی را که زیر رده پورتال محتوا محور هستند هستند، مثل روزنامه، وبلاگ، آموزش و همچنین وب سایت های نمونه کار را به کمک وردپرس ایجاد کنید. تنها به این خاطر که نیاز نیست لاراول تمام بخش های مدیریت محتوا را به صورت کامل ایجاد کند. زیرا در این صورت نیاز است بخش های گوناگونی را توسعه دهید. بخش هایی مثل گالری تصاویر، ذخیره اتوماتیک پیشنویس ها، دسته ها، برچسب ها و… .

 

جمع بندی

در نهایت برای تکمیل آموزش وردپرس یا لاراول باید به این موضوع اشاره کنیم که اگر در پروژه خود قرار است اقدام های زیادی را انجام دهید که کاربر محور هستند، مثل پیام های داخلی، ثبت نام، آپلود محتوا، سوابق پرداخت، رای گیری، منطبق کردن پروفایل و… پس استفاده از فریم ورک لاراول گزینه بهتری است. شاید بتوانید همه این موارد را به کمک افزونه و سایر امکانات وردپرس پیاده سازی کنید اما اگر دید بلند مدت داشته باشید احتمالا نگهداری کردن اجزا و اتصال آن به ساختار و آپدیت ها میتواند سخت و باشد و شاید پروژه شما نتواند چابکی لازم را ایجاد کند.

7 دیدگاه دربارهٔ «وردپرس یا لاراول | هرکدام برای چه کاری استفاده میشود؟»

farzadsecure گفت:

برای پیشرفت نیاز به لاراول دارید

رضا حیدری گفت:

پیشرفت در چه راستایی؟ بستگی به هدف داره

YasserDivaR گفت:

سپاس فراوان
به زیبایی تمام ، نکات مهمی رو بیان کردین
و برای بنده جالب بود

رضا حیدری گفت:

درود بر شما ممنونم از نظرتون

احمدرضا گفت:

سلام. نکات خوبی رو عنوان کردید. کاملا درسته.
سپاس فراوان

میلاد گفت:

سایت ثبت آگهی مثل دیوار رو بهتره با کدومش زد؟

رضا حیدری گفت:

با جفتش – اما الان با توجه به توسعه وردپرس و اینکه وردپرس از پسش بر میاد بهتره با وردپرس بزنیم. شاید با وردپرس توی بعضی موارد جزئی محدودیت داشته باشیم بنابراین اگر خیلی روی پروژه حساس هستید و انعطاف کامل میخواید با لاراول بزنید. اگر لاراول رو انتخاب کنید انعطاف و توسعه پذیری کامل رو خواهید داشت اما هزینه و زمان و انرژی چند برابری باید خرج کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد