فقط واتساپ ۰۹۱۵۷۲۳۲۳۹۸

نصب / تغییر فونت در وردپرس

نصب فونت در وردپرس

نصب فونت در وردپرس همان اندازه در سئو سایت شما موثر است که افزونه های محبوب سئو در آن تاثیر دارند. این ادعای بزرگی است اما اگر کمی بررسی کنید، می‌توانید تاثیر بسیار زیاد فونت را در تجربه کاربری سایت تان متوجه شوید. هر چه از فونت بهتری استفاده کنید، کاربران شما احساس بهتری از سایت شما دریافت خواهند کرد. به همین دلیل نصب فونت در وردپرس از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

وردپرس زیاد روی خوشی به زبان فارسی نشان نداده و اگرچه از همه لحاظ امکانات پیشرفته ای ارائه کرده است، اما در فونت فارسی گویا نامهربانی کرده است و یک فونت پیشفرض خسته کننده و نازیبا را در اختیار کاربران فارسی خود گذاشته است. در ادامه این مقاله از آموزش وردپرس به شما خواهیم گفت که فونت وردپرس چه اهمیتی دارد و از چگونه اقدام به تغییر دادن آن کنیم.

 

اهمیت تغییر فونت در وردپرس

تغییر فونت در وردپرس ، در میان این همه موضوع دیگر چه اهمیتی دارد؟ چرا نباید وقت خودمان را صرف موضوعات مهم‌تر کنیم؟ اصلا کسی متوجه این موضوع می‌شود؟

یکی از مهمترین موضوعات و تاثیرگذارترین عوامل در وب سایت وردپرسی شما فونت آن است. وردپرس، بزرگترین سیستم مدیریت محتوا در جهان است و هر روزه کاربران آن در حال افزایش است. اگر می‌خواهید بیشترین بهره را از این سیستم قدرتمند ببرید، لازم است از یک فونت زیبا و مناسب استفاده کنید. در ادامه به شما خواهیم گفت.

این پست رو حتما ببین : آموزش HTML CSS به زبان ساده

همانطور که در بالاتر گفتیم این موضوع تاثیر خود را در تجربه کاربری و ایجاد فضای بهتر در سایت نشان خواهد داد و همچنین محیطی لذت بخش را برای کاربر فراهم کرد که این خود تاثیر غیرمستقیم بر سئوی سایت شما دارد. در ادامه قصد دارم به طور مفصل به دو روش تغییر فونت در وردپرس یعنی 1 – به کمک افزونه 2 – به صورت دستی، بپردازیم. پس تا انتهای این پست با ما همراه باشید.

 

نصب فونت در وردپرس با افزونه

نصب فونت در وردپرس به کمک افزونه های موجود در زمینه قابل انجام است. در ادامه افزونه های کاربردی را معرفی می‌کنیم و به آموزش مهمترین آنها می‌پردازیم.

تغییر فونت به کمک افزونه ها از مزایا و معایبی برخوردار است. این موارد به شرح زیر است:

مزایا:

  • تغییر دادن بسیار سریع فونت
  • راحت برای مبتدی ها
  • آسان و بدون برنامه نویسی
  • پشتیبانی از برخی فونت های فارسی
  • سازگار بودن با اکثر قالب ها

معایب:

  • نیاز به افزونه اضافی
  • کم شدن سرعت وردپرس
  • درگیر شدن وردپرس با کدهای زیاد و اضافی
  • اقدام غیر حرفه ای

 

تغییر فونت با افزونه MW Font Changer

افزونه MW Font Changer که نام دیگر آن افزونه ماندگار است، به عنوان یکی از افزونه های قدیمی در این زمینه شناخته می‌شود و به خاطر کار کردن راحت با آن، امکانات و کارایی ویژه ای را فراهم کرده است. استفاده از فونت های فارسی در این افزونه، یکی از مهمترین ویژگی های این افزونه است که برای کاربران وب فارسی بسیار اهمیت دارد.

این پست رو حتما ببین : نوشتن پرونده روی دیسک با خطا مواجه شد + رفع خطا

اگر این افزونه را در وردپرس خود نصب کنید، می‌توانید از فونت های فارسی زیادی بهره مند شوید. تمام فونت های موجود در این افزونه به صورت رایگان قابل استفاده است. برخی از ویژگی های این افزونه را در ادامه برای شما شرح داده ایم:

  1. دسترسی آسان و استفاده راحت
  2. کارکرد عالی
  3. سازگار با تمام قالب ها
  4. امکان تغییر دادن فونت در پیشخوان
  5. ایجاد تغییر در عنوان ها (جداگانه)
  6. ایجاد تغییر در بدنه قالب (جداگانه)
  7. امکان تغییر دادن فونت ادمین بار (صفحه اصلی)
  8. تغییر فونت به وسیله آیدی مشخص یا وارد کردن کلاس
  9. ایجاد تغییر در اندازه فونت
  10. انتخاب فونت های ایران سنس و ایران یکان
  11. بهره‌مندی از محبوب‌ترین فونت های فارسی

 

نحوه استفاده از افزونه MW Font Changer

اگر بخواهید این افزونه (افزونه ماندگار) را نصب کنید، راحت ترین کار استفاده از قابلیت سرچ در بخش افزودن است. در این صورت با جستجو در مخزن وردپرس MW Font Changer را سرچ کنید و بسیار سریع این افزونه را نصب کنید. (بعید است به مشکل بخورید اما نصب دستی افزونه نیز روش دیگری است که می‌توانید از آن طریق اقدام به نصب این افزونه کنید).

بعد از اتمام نصب افزونه MW Font Changer در قسمت تنظیمات (قرار گرفته در پیشخوان وردپرس) دو گزینه جدید اضافه خواهد شد:

پس از اینکه وارد گزینه اول یعنی “فونت ماندگار – پوسته” شوید، پنجره زیر باز خواهد شد.

انجام تنظیمات بالا، تقریبا راحت است و می‌توانید کاربرد هر بخش را متوجه شوید. اما در برخورد اول با افزونه، ممکن است “عناصر دلخواه” برایتان کمی نامفهوم باشد. در ادامه بیشتر مثال خواهیم زد تا این قسمت را بهتر درک کنید.

این پست رو حتما ببین : آموزش font-face در css برای استفاده از فونت دلخواه در سایت

ممکن است فونت قالب خود را تغییر دهید و پس از ذخیره تنظیمات با عدم تغییر فونت در برخی از بخش ها مواجه شوید. برای اینکه این بخش ها را نیز بتوانید تغییر دهید، می‌توانید از طریق “عناصر دلخواه” این بخش را به صورت خاص تنظیم کنید.

در تصویر می‌توانید مشاهده کنید که فونت تمام بخش ها تنظیم شده است اما در منوها تغییری ایجاد نشده است.

 

 

نیاز است این بخش را به صورت اختصاصی و دلخواه تنظیم کنید. روی منو کلیک راست کنید، inspect را بزنید تا پنجره جدیدی ایجاد شود. در مرورگرتان، پایین و سمت چپ یک علامت انتخابگر وجود دارد و لازم است به کمک آن عنصر یا المانی که قصد تغییر فونت آن را دارید (منو) را انتخاب کنید.

 

زمانی که به کمک انتخاب‌گر (که با فلش قرمز در سمت چپ تصویر مشخص شده است) منو را انتخاب کنید، در قسمت کدهای ایجاد شده، کلاس آن را می‌توانید ببینید. این کد را کپی کنید و در قسمت “عناصر دلخواه” قرار دهید. قبل از کلاس لازم است “.” یا نقطه قرار دهید. در تصویر زیر نیز می‌توانید شیوه قرار دادن نقطه را مشاهده کنید.

اگر ID را در قسمت عناصر دلخواه قرار دادید، قبل از آن آنکه آن را paste کنید، حتما کاراکتر # را قرار دهید. و اگر تصمیم دارید چند کلاس قرار دهید یا چند آیدی قرار دهید، لازم است بین آنها “,” یا کاما در کیبورد انگلیسی قرار داده شود.

 

در ادامه نیز فونت را انتخاب کنید و سپس سایز دلخواه خود را وارد کنید تا فونت آن بخش دلخواه تان، تنظیم گردد. به همین راحتی می‌توانید فونت بخش های دیگر سایت را به صورت دلخواه و عنصر مشخص، تغییر دهید.

 

سایر افزونه های تغییر فونت در وردپرس

علاوه بر افزونه ماندگار، می‌توانید از سایر افزونه های موجود در این زمینه نیز استفاده کنید. در زیر برخی از آنها آورده شده که می‌تواند جایگزین مناسبی برای افزونه ماندگار باشد.

  • افزونه “Use Any Font”
  • افزونه “Custom Font Uploader”
  • افزونه “Google Fonts for WordPress”
  • افزونه “Seed Fonts”
  • افزونه “Arabic Webfonts”
  • افزونه “Easy Google Fonts”
  • افزونه “Fonts By Brad Dalton – WP Sites”

 

نصب فونت در وردپرس به صورت دستی

تغییر فونت در وردپرس ، را می‌توانید بسیار حرفه ای و با کدنویسی انجام دهید. از اسم آن نترسید! در ادامه به طور کامل آن را آموزش خواهیم داد. پس با ما همراه باشید.

روش دستی تغییر فونت، نسبت به نصب افزونه از مزایا و معایبی برخوردار است:

مزایا:

  • عدم نیاز به افزونه و جلوگیری از کاهش سرعت
  • یک روش حرفه ای تر
  • کاهش کدهای اضافی در وردپرس
  • یادگیری کدهای CSS و آشنایی با فونت
  • قابل پیاده سازی در تمام قالب ها

معایب:

  • دشواری در شروع کار برای مبتدی ها

 

آموزش تغییر فونت با کدنویسی

وقتی یک فونت را دانلود می‌کنید، فایل های زیادی را در کنار آن دریافت خواهید کرد. زمانی که با فونت ها و فایل های آن آشنا باشید می‌توانید فونت وردپرس خود را به صورت دستی تغییر دهید. هر کدام از فایل هایی که در فایل زیپ (در کنار فونت) قرار دارد، کارکرد خاص خود را دارد.

این پست رو حتما ببین : شمسی ساز وردپرس | بهترین افزونه فارسی ساز تقویم و تاریخ

زمانی که تصمیم دارید فونت های خود را به نرم افزارهایی مثل فتوشاپ اضافه کنید تنها کافی است آن ها را نصب کنید. اما اضافه کردن و نصب فونت در وردپرس متفاوت است.

زمانی که فونت دلخواه خود را خریداری و دانلود کرده باشید، یک پوشه به نام “webfonts” را مشاهده می‌کنید. در این پوشه تعدادی فایل قرار گرفته است. این فایل ها را در تصویر زیر می‌توانید مشاهده کنید.

از بین فایل های موجود در پوشه وب فونت، پوشه “fonts” را باید در وردپرس تان قرار دهید. اگر در برخی قالب ها این پوشه وجود داشته باشد، لازم است این پوشه را جایگزین پوشه قدیمی کنید. در گام بعد فایل “fontiran” را که در پوشه CSS قرار گرفته است، باز کنید. این فایل یکی از فایل های موجود برای فونت ایران‌سنس است و اگر از فونت های دیگری استفاده می‌کنید، شاید با نام های متفاوتی روبرو شوید. دقیقا همین کارها را برای سایر فونت ها نیز می‌توانید انجام دهید.

 

فایل “fontiran” را به کمک notepad یا هر برنامه ادیت دیگری می‌توانید باز کنید. پس از باز کردن این فایل با کدهای زیر روبه‌رو خواهید شد.

لازم است همه ی کدهای مشخص شده در تصویر بالا را انتخاب کنید. این فایل ها قرار است در پوشه ی قالب‌تان و سپس در فایل “style.css” یا اینکه در فایل “rtl.css” قرار بگیرد.

نکته: اگر کمی با برنامه نویسی آشنا باشید می‌دانید که فایل هایی که با */ شروع شوند و در نهایت به /* ختم شوند، هیچ تاثیری در برنامه ندارند. این فایل تنها توضیحات اضافی برای نویسنده و خواننده کدها هستند و کامپایلر نیز آنها را نادیده می‌گیرد. به همین دلیل در توضیحاتی که دادیم، نیاز نیست آنها را کپی کنید.

آدرس فونت ها نیز لازم است تغییر کند. به همین منظور اسلش و دو نقطه (/…) را در آدرس تمامی فونت ها حذف کنید. بعد از حذف کردن آن، آدرس فونت ها تغییر می‌کند و درست می‌شود. (این کار را مانند تصویر زیر برای اضافه کردن و نصب فونت در وردپرس انجام دهید).

 

درنهایت فونت مورد نظرتان را در تمام المان ها و بخش های وردپرس تان تنظیم و انتخاب کنید. باید به همان فایل که کدها را کپی کردید (یعنی style.css یا rtl.css) وارد شوید و این کدها را در آن بنویسید.

 

در کد بالا می‌توانید کلمه ایران سنس/ IRANSans را مشاهده کنید. علت نوشتن آن استفاده از همین فونت در این پست (برای مثال زدن) بود. اگر شما از یک فونت دیگر استفاده کرده اید، نام آن را لازم است جایگزین نام این فونت کنید.(نصب فونت در وردپرس)

اگر نام فونت خود را به طور دقیق نمی‌دانید، این نام در بخش font-face و بعد از  “font-family” نوشته شده است. باید همین فونت را در کد بالا نیز وارد کنید.

 

حالا فونت مورد نظرتان در تمام بخش های سایت اعمال خواهد شد و می‌توانید از سایت خود با فونت دلخواه‌تان لذت ببرید.

این پست رو حتما ببین : آموزش استفاده از گرویتی فرم در المنتور

 

نتیجه گیری

نصب فونت در وردپرس همانطور که گفتیم به طور غیر مستقیم رتبه سایت شما را افزایش خواهد داد. هر چه زمان بیشتری صرف آن کنید ارزشش را دارد. در این مقاله سعی کردیم به طور کامل به تغییر فونت در وردپرس به کمک افزونه ها و روش دستی (کدنویسی) و اهیمت آن بپردازیم. امیدواریم این مقاله برای شما کمک کننده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد