فقط واتساپ ۰۹۱۵۷۲۳۲۳۹۸

ریاضی در برنامه نویسی چه کاربردی دارد؟

ریاضی در برنامه نویسی چه کاربردی دارد؟ کاربرد ریاضی در برنامه نویسی چیست؟ ریاضیات چه نقشی در برنامه نویسی دارد؟ اینها سوالاتی هستند که اغلب از طرف نوجوانان علاقمند به یادگیری برنامه نویسی مطرح میشده، اگر شما هم به این موضوع فکر کرده اید و تا کنون جواب قطعی برای آن پیدا نکردید حتما ویدیوی بالا را ببینید و با این مطالب همراه باشید تا با نقش ریاضی در برنامه نویسی آشنا بشید.

 

نقش ریاضی در برنامه نویسی

متاسفانه این ذهنیت را از قدیم یه جورایی جا انداختن که آقا اگه ریاضیت ضعیفه اگه نابغه ریاضی نیستی در برنامه نویسی موفق نمیشی! بعد همه حوزه های برنامه نویسی رو هم جمع میبندن، نسخه همه رو با هم یه جا میپیچن و کلا ریاضی را میبندن به دم برنامه نویسی!

ببینید حقیقتا اینطور نیست، اولا اینکه برنامه نویسی حوزه های مختلفی داره بحث ریاضیات بین هر حوزه نقش متفاوتی داره مثلا اگر شما بخواهید در حوزه هوش مصنوعی کار کنید ریاضی نقش زیادی در موفقیت یا عدم موفقیت شما دارد اما اگر شما هم مثل ما در حوزه وب کار میکنید (حوزه ای که محبوبیت و بازارکار خیلی بیشتری داره و عموما هم کسانی که میخواهند یادبگیرند وارد همین حوزه میشوند) در حوزه وب نقش ریاضی بسیااااار کم رنگ تر هست بطوری که میتوانم بگویم اگر شما صرفا مباحث جمع، تفریق، ضرب و تقسیم را بلدید میتوانید وارد حوزه برنامه نویسی وب شوید موفق شوید.

 

ریاضی در برنامه نویسی

اما اصلا چرا این حرف بوجود آماده که برای موفقیت در برنامه نویسی باید ریاضی قوی داشته باشید؟

پیشنهاد وبسافت3 : نقشه راه برنامه نویسی

ببینید این مسئله کلا از ریشه اشتباه برداشت شده، اصل موضوع این بوده : برای موفقیت در برنامه نویسی باید مهارت حل مسئله تان بالا باشد نه لزوما ریاضی

بله مهارت حل مسئله! من کاملا به این موضوع معتقدم که برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس بهتر باید روی مهارت حل مسئله تان کار کنید و آن را قوی کنید. توجه کنید مهارت حل مسئله هم به این شکل نیست که در ابتدای کار از شما یک تست بگیرند و بگویند نه این نوع مهارت در خون شما نیست و نمیتوانید برنامه نویس شوید. ببینید ما داریم میگیم مهارت حل مسئله !!!

 

مهارت حل مسئله! عامل موفقیت در برنامه نویسی

مهارت چیست و چگونه بدست میاد؟ همانطور که میدانید مهارت در هرچیزی را با تمرین و تکرار میتوانیم بدست آوریم. پس طبیعی است که شما وقتی 5تا 10تا 50تا 500تا مسئله را در برنامه نویسی حل میکنید مهارت حل مسئله تان تقویت میشود و بالا میرود. باز این هم به این شکل نیست که اگر شما یک مسئله را در برنامه نویسی نتوانید حل کنید درجا متوقف شوید و قادر به ادامه دادن نباشید! نه! اصلا در برنامه نویسی مسئله غیرقابل حل نداریم.

ضمنا مسائل برنامه نویسی هم مثل مسائل کتاب ریاضی نیست، مسائل برنامه نویسی به این شکل است که شما باید راه مناسبی را برای ایجاد یا خلق چیزی پیدا کنید

مثلا مسئله شما در برنامه نویسی به این شکل است که میخواهید برنامه ای بنویسید تا کاربر پس از وارد کردن اطلاعات خود کدشناسایی از سیستم دریافت کند سپس با آن کد شناسایی وارد سیستم شود مواردی را انتخاب کند، سیستم بر اساس موارد انتخابی کاربر، هزینه مشخصی را برای پرداخت در نظر بگیرد، درصورت هزینه بالای یک میلیون تومان مواردی مشخص به عنوان هدیه درنظر گرفته شود و… گرفتید چی شد؟ این یک نمونه مثال بود. چالش ها و مسائل شما در برنامه نویسی حدودا در این مایه ها هستند و حتی ساده تر. البته که اصلا نگران نباشید شما بعنوان یک برنامه نویس پس از یادگیری اصول و مقدمات کار و پیشروی مرحله به مرحله براحتی میتوانید چنین برنامه هایی را طراحی و تولید کنید.

درضمن اگر زبانی مثل php را برای کار خود انتخاب کردید که اصلا جای نگرانی نیست هیچ مسئله و چالشی برای شما غیرقابل حل نمی ماند چرا که جامعه بین المللی و بزرگ برنامه نویسان php با توجه به رایگان و متن باز بودن این زبان همواره در تعامل و توسعه هستند و تقریبا میتوان گفت امکان ندارد شما در برنامه نویسی و مخصوصا زبان php به مسئله و چالشی بر بخورید و قبلا کسی در جهان با آن مسئله روبرو نشده باشد و آن را حل نکرده باشد و راه حلش در فروم ها و تالارهای گفتمان و وبسایت ها ارائه نشده باشد.

 

مهارت حل مسئله در برنامه نویسی و زندگی

نکته جذاب مهارت حل مسئله برای برنامه نویسان این اسن که چون چالش ها و مسائل زیادی را در برنامه نویسی حل میکنند، مهارت حل مسئله در بقیه جنبه های زندگی هم تاثیر دارد و به حل کردن راحت تر مسائل و پیچیدگی های زندگی روزمره هم کمک زیادی میکند. بخاطر همین است که میگویند نگاه و دیدگاه یک برنامه نویس نسبت به همه چیز در زندگی با بقیه فرق میکند و این بخاطر نوع کاری است که انجام میدهند.

حل مسئله در برنامه نویسی

 

لازم میدانم در این زمینه و در راستای افزایش مهارت حل مسئله و یادگیری برنامه نویسی، دوره جامع آموزش برنامه نویسی php را معرفی کنم که این دوره پر است از چالش ها و مسائل کاربردی برنامه نویسی و روال کار هم به این شکل است که در هر جلسه مسائل و چالش های مروبط به آن جلسه را انجام میدهیم سپس برای جلسه بعدی، میخواهیم بخشی دیگر از برنامه را انجام دهیم که فلان کار را بکند، تا جلسه بعدی که مدرس دوره، نحوه انجام صحیح آن کار را آموزش دهد شما خودتان را محک میزنید و سعی میکنید راهی پیدا کنید تا آن مسئله را حل کنید. فارغ از به نتیجه رسیدن یا نرسیدن شما، مدرس در جلسه بعد نحوه انجام صحیح آن کار و حل آن مسئله را آموزش میدهد. یکی از بهترین روش های بالا بردن مهارت حل مسئله همین روش میباشد.

 

کاربرد ریاضی در برنامه نویسی

کاربرد ریاضی در برنامه نویسی همانطور که بالاتر هم اشاره کردم بیشتر مروبط به حوزه های هوش مصنوعی و زبان ماشین و… میشوند. هوش مصنوعی در چندسال گذشته بدلیل گسترش و ادغام آن در زندگی انسان مهم تر از قبل شده جالب است بدانید تکنولوژی های خارق العاده ای که امروزه وارد زندگی مردم شده غالبا بواسطه هوش مصنوعی میباشد مواردی مثل خودروهای بدون راننده، ابزارها و تکنولوژی های پزشکی و حتی زدوخورد و افراد در برنامه های گیمینگ استراتژیک و… همه و همه بواسطه گسترش هوش مصنوعی میباشد.

اما این را هم باید توجه داشت که آموختن الگوریتم های پیچیده هوش مصنوعی و زبان ماشین اصلا ساده نیست دانش ریاضی سطح بالایی را میطلبد و ریاضیات نقش اساسی را در این حوزه ایفا میکند. پس متوجه شدید که کاربرد ریاضی در برنامه نویسی مربوط به چه حوزه و سطوحی میشود.

کاربرد ریاضی در برنامه نویسی

 

من (رضاحیدری) از سال 91 وارد دنیای برنامه نویسی وب شدم و همواره با آن درگیر بودم در این چندسال هیچوقت نیاز به کاربرد انواع مختلف مباحث ریاضی نداشتم و به هیچ کتاب ریاضی هم رجوع نکردم. حیف به آن زمان که در در مدرسه و دانشگاه مارا ماه ها درگیر مباحث مختلف ریاضی میکردند و حالا من نمیدانم که یادگیری آن همه انتگرال و مشتق و… جز پاس شدن در امتحان چه نقشی در زندگی من دارد. با موضوعاتی به شدت پیچیده و انتزاعی از ریاضی درگیر میشدیم که حتی افراد نخبه و هم برای درک آنها دچار مشکل میشدند. اما هیچ کدام از آنها هیچ کاربردی نه تنها در برنامه نویسی بلکه در زندگی من هم نداشتند.

 

جالب است بدانید یکی از دلایلی که از قدیم میگفتند برای موفقیت در برنامه نویسی نیاز به استعداد ریاضی داری این است که در گذشته رشته تحصیلی کامپیوتر وجود نداشت و افراد میبایست از رشته ریاضی وارد میشدند و در دانشگاه علوم کامپیوتر را انتخاب میکردند. ضمن اینکه برنامه نویسی در آن زمان هم پیچیده تر بود و بیشتر با الگوریتم ها و مباحث ریاضی درگیر بودند و عملا آن مباحث صرفا روی کاغذ و بصورت تئوری بودند و در عملا استفاده نمیشدند. اینها مواردی هست که امروزه در برنامه نویسی منسوخ شده اما تفکرش هنوز گریبانگیر افراد هست و کماکان افراد فکر میکنند برای برنامه نویسی باید ریاضی قوی داشته باشند.

میدانیم که طبیعتا بخشی از مشاغل در حوزه کامپیوتر به ریاضی وابسته هستند، مثل کار با موتور های رندر، بلاک چین، نرم افزار های gis، رمزنگاری ماشین و… اما این را هم باید در نظر بگیرید که مباحثی که از ریاضیات در مدارس تدریس میشود نمیتواند کمکی در یادگیری زبان ماشین به شما داشته باشد چرا که هرکدام از موارد مذکور تئوری خاص خود را در علوم ریاضی دارد. بطور کلی علوم ریاضی به درک بهتر شما از فلوچارت ها و الگوریتم های مختلف کمک میکند اما این اصلا دلیل نمیشود در مراحل اول یادگیری برنامه نویسی درگیر آن شوید.

 

4 دیدگاه دربارهٔ «ریاضی در برنامه نویسی چه کاربردی دارد؟»

امین گفت:

در ضمن توی ویدیو گفتن که توی زبان های وب که بازار کار بیشتری داره ریاضی های پیچیده انجام نمیشه،کسی حرفی از برنامه های پیشرفته نزد

امین گفت:

معادله های سخت و پیچیده بیشتر توی ساخت ماشین های یادگیری و هوش مصنوعی به کار گرفته میشن نه توی زبان های ساده تر مثل php.آقای رضای حیدری راست گفتن اول ویدیو رو ببین خودت تحقیق کن و اطلاعات کسب کن و بعد بیا سعی کن با نظر بقیه مخالف باشی آقای متخصص:|

aliz6398suisiTerminator_EmpireBot گفت:

خب معلومه که کل برنامه نویسی ریاضیه الان همه چیزهایی که با برق کار میکنند همگی یه سری ماشین حساب هستن همه برنامه های پیشرفته با ریاضی ساخته شدن زبان برنامه نویسی هم با ریاضی حساب ساخته شده متغیر و تابع که کلش ریاضیه ابجکت و ارایه هم گروه متغیر هستن پس اونا هم ریاضی هستن و دیگه چی مونده : کلاس شرط حلقه کلاس هم در واقع تابع هست پس اونم ریاضیه و شرط و حلقه هم محاسبات رو انجام میده پس اونم ریاضیه برنامه نویسی کلش ریاضیه و کلش انگلیسی هم هست اما نیازی نیست که کسی برای برنامه نویسی انگلیسی هم بدونه

رضا حیدری گفت:

درود بر شما، ممنون از نظرتون اما فکرمیکنم ویدیو رو ندیدید لطفا ویدیو رو ببینید مطمئنم کامنت متفاوت تری ثبت میکنید
ضمنا بنده در این 9 سالی که در حوزه برنامه نویسی وب فعالیت کردم چیزی بیش از جمع، تفریق، ضرب، تقسیم به کارم نیومده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد