فقط واتساپ ۰۹۱۵۷۲۳۲۳۹۸

شی گرایی چیست؟ آموزش شی گرایی در php

شی گرایی چیست؟ آموزش شی گرایی در php یکی از مباحث کلیدی در حوزه برنامه نویسی میباشد و اگر میخواهید تبدیل به یک برنامه نویس حرفه ای شوید باید مفاهیم شی گرایی را خوب یادبگیرید اما قبل از آن باید برنامه نویسی به مدل فانکشنال را مسلط باشید. در این پست قصد داریم آموزش شی گرایی به زبان ساده را بصورت ویدئویی تقدیم شما همراهان همیشگی وبسافت3 کنیم از یادگیری آن لذت ببرید…

 

شی گرایی چیست

شی گرایی چیست ؟ دوستان قبل از اینکه بریم سراغ یادگیری تخصصی مفاهیم شی گرایی (OOP) باید یک مفهوم کلی و صفرتاصدی ازش توی ذهنمون ایجاد بشه که اصلا شی گرایی چطور به ما کمک میکنه و سازوکارش بر چه اساس هست. پس در ابتدا اجازه بدید به یک سوال جواب بدیم…

چرا از شی گرایی در برنامه نویسی استفاده میکنیم؟ چون کارمون راحت تر بشه، برنامه نویسی مون کوتاه تر بشه، بهینه تر بشه درست شد؟ اینو همیشه یادتون باشه دوستان ما هر مبحث جدیدی که در برنامه نویسی یادمیگیریم در جهت راحت تر شدن و بهترشدن کدنویسی ما هست. و برنامه نویسی شی گرا هم به شدت سطح برنامه نویسی مارو بالامیبره و باعث میشه که کوتاه تر و حرفه ای تر بنویسیم.

 

پیشنهاد وبسافت3 : نقشه راه برنامه نویسی

 

آموزش شی گرایی در php

آموزش شی گرایی در php تا حدی به زندگی دنیای واقعی شبیه پس اجازه بدید یک مثال از دنیای واقعی بزنم :

فرض بکنید میخواید برید مسافرت. طبیعتا یه سری وسایلی احتیاج دارید که باخودتون ببرید. مثل لباس، مثل لوازم بهداشتی، مثل لوازم دیجیتال و… حالا اگر از شی گرایی در دنیای واقعی استفاده نکنید میاید وسایلتون رو قلم به قلم همینطور فله ای میریزید صندوق عقب ماشین. پیرهن و شلوار و مسواک خمیردندون و هنسفری شارژر و هرچی که هست همه رو فله ای میریزید صندون ماشین.
خب طبیعتا این موضوع خیلی نامرتب و شلخته هست دیگه!

اما کار درست چیه؟ کار درست اینه که بیاید وسایل مرتبط رو جدا کنید و هرکدوم رو توی یک کیف بزارید. مثلا یک چمدون بزارید برای لباساتون یک جعبه بزارید برای لوازم بهداشتی یک کیف بزارید برای لوازم دیجیتال و به این شکل وسایلتون رو مرتب و سازمان یافته تر میکنید.

شی گرایی در برنامه نویسی هم دقیقا به همین شکله! شما توی پروژتون بخش های مختلفی دارید، مثلا یه بخشی برای مدیریت کاربران یه بخش برای مدیریت مطالب، یه بخش مثلا برای مدیریت محصولات یا هرچیز دیگه ای که میتونه باشه
و توی هر بخش هم یه سری فانکشن هایی دارید دیگه مثلا توی بخش مدیریت کاربران یه فانکشن دارید برای ثبت نام یه فانکشن برای لاگین یه فانکشن دارید برای لاگ اوت،

حالا با استفاده از شی گرایــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــی….

شما میاید یک کلاس تعریف میکنید و اون فانکشن هایی که مرتبط با هم هستن رو همه رو جمع میکنید میزارید توی اون کلاس!!! مثل همون دنیای واقعی که همه وسایل مرتبط رو جمع میکردید میزاشتید تویه کیف درست شد؟؟؟

حالا اگه من مثلا به فانکشن لاگینم احتیاج داشته باشم چیکار میکنم؟ کلاسش رو باز میکنم فانکشن لاگین رو از توش انتخاب میکنم و استفاده میکنم.
ینی کلاس یا شی حکم همون بسته بندی های مارو دارن مثل چمدون و کیف و اینها

امیدوارم همین الان براتون جا افتاده باشه و یک مفهوم کلی از برنامه نویسی شی گرا توی ذهنتون ایجاد شده باشه و آماده شده باشید برای یادگیری مباحث تخصصی و اگر کسی ازتون پرسید شی گرایی چیست یک توضیح مفهومی خوب از آموزش شی گرایی در php بتونید ارائه بدید

 

 

کاربرد شی گرایی در php

مثال : طبق توضیحات بالا در کد زیر من چندتا فانکشن دارم برای مدیریت کاربران که همشون مرتبط به هم هستن، یه فانکشن برای ثبت نام، یه فانکشن برای لاگین، یکی برای لاگ اوت، یکی برای پروفایل کاربر، ببینید!

 

 

حالا اگر بخوایم از شی گرایی در کدبالا استفاده کنیم با توجه به اینکه فانکشن ها همه برای مدیریت کاربران هستند و مرتبط به هم هستند یک کلاس تعریف میکنیم با نام دلخواه مثلا اسم کلاس رو گذاشتیم users و همه اون فانکشن های مرتبط رو داخل اون کلاس تعریف کردیم – طبق کد زیر :

 

 

حالا اگه مثلا من به فانکشن لاگین احتیاج داشته باشم چطور عمل میکنم؟

قدم اول : یک شی (آبجکت) از کلاسم ایجاد میکنم. و میریزم داخل متغیری با نام دلخواه که اسمشو $obj گذاشتم (خط اول کد زیر)

قدم دوم : اون شی رو با کاراکتر <- باز میکنم تا لیست فانکشن هایی که داخل اون کلاس قراردارن برام باز بشه (توی نرم افزار phpstorm خودش براتون لیست میکنه) و فانکشن مورد نظرم رو انتخاب میکنم.

 

این یک نمونه کلی از آموزش شی گرایی در php بود که به زبان ساده بیان شد دوستان این مبحث کلیتش همینه اما جزئیات زیادی داره که بطور کامل در دوره جامع آموزش صفرتاصد php آموزش داده شده که پیشنهاد میکنم برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس حرفه ای حتما از این دوره استفاده کنید.

 

درک مفهوم کلاس و شی(آبجکت)

شی گرایی

برای یادگیری برنامه نویسی شی گرا لازم است مفهوم کلاس (class) و شی (object) را خوب درک کنید. این دو مفهوم خیلی وقتها اشتباه به کار برده میشود همانطور که در تصویر بالا میبینید کلاس در ابتدا یک طرح اولیه و کلی از یک شی است و اگر خانه را در نظر بگیریم کلاس، شکل و ساختار خانه را مشخص میکند و در نهایت چیزی که برای ما کابردی است شی یا آبجکتی است که از روی کلاس ایجاد میشود.

درحقیقت طرح اولیه که همان کلاس باشد اصلا وجود خارجی ندارد ولی میتواند تعیین کند که درنهایت خانه با چه شکل و ساختاری باید ایجاد شود شی گرایی در php هم به همین شکل است در طرح اولیه یا همان کلاس بطور کامل و جزئیات و اجرای داخلی خانه پیشبینی میشود و درنهایت شی از روی آن ساخته میشود.

 

 

ادامه دارد…

امیدوارم تا اینجا آموزش شی گرایی به زبان ساده براتون مفید بوده باشه و راضی بوده باشین ویدئوی بالای صفحه رو هم حتما چندبار نگاه کنید ضمنا این مقاله به مرور کامل میشه و آموزش بقیه مفاهیم شی گرایی هم کم کم به این پست اضافه میشه همراه ما باشید… لطفا نظرات و تجربیات ارزشمندتون رو زیر همین پست کامنت کنید تا بتونیم از نظرات و تجربیات هم استفاده کنیم و به همدیگه کمک کنیم و اگر سوال یا ابهامی در زمینه برنامه نویسی شی گرا دارید بپرسید حتما پاسخگوی سوالات شما همراهان همیشگی وبسایت3 هستیم…

مباحثی که در ادامه به این مقاله اضافه خواهد شد…

ارث بری یا وراثت – Inheritance

چند ریختی – Polymorphism

کپسوله سازی – Encapsulation

خاصیت ها و رفتار کلاس – Property and Method

7 دیدگاه دربارهٔ «شی گرایی چیست؟ آموزش شی گرایی در php»

رضا گفت:

سلام
جوان عزیز فقط …
دمت گرم

حسین.س گفت:

سلام، ضمن سپاس از شما بابت این مطلب، بقیه مباحثی که ذکر فرمودید برای بعدا، کی اضافه میشه؟

رضا حیدری گفت:

سلام بزرگوار سعی میکنم بزودی اضافه کنیم

علی گفت:

دمت گرم چقد خوب توضیح میدی

رضا حیدری گفت:

لطف داری مرسی از توجهتون

آریو گفت:

درود و خسته نباشید
باورتون میشه از چندتا سایت مختلف این مبحث شی گرایی رو پیگیری کردم
اصلا متوجه نشدم
تا اومدم داخل سایتتون این مطلب رو دیدم
خیلی خوب آموزش دادین کاش میشد آموزش کاملشو بزارین
مثال هایی از شی گرایی در برنامه نویس سایت و اپلیکیشن بزارین که یوزر بهتر یاد بگیره
بخصوص برای اونهایی که میخوان دولوپر بشن
مثال هایی ازش در وردپرس بزارین

رضا حیدری گفت:

سلام بزرگوار مرسی از نظرتون بله چشم انشالله سعی میکنیم این آموزش رو توسعه بدیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد